top of page

Spill - motsatsen till svinn

01b25e_0a0afe3b616f476ca76e83c68abc8352~
Bottles-grid.jpeg

Spill Spirits är Gotland Spirits andra varumärke som gör sprit på 100% återvunna livsmedel. Projektet började som ett experiment tillsammans med Coop Gotland för att minska svinnet på varor som innehåller kolhydrater och stärkelse. Spill har sedan projektets start fått enorm publicitet från media och massiv uppmärksamhet från krogar och konsumenter eftersom vi kan vara de första  i världen som gör sprit av varor som annars skulle slängas. Andra grossister och livsmedelstillverkare har också hört av sig för att bidra med varor för att klimatkompensera.

För att kunna hålla kontinuitet i smakerna, då mäskens ingredienser hela tiden är olika, destilleras spriten väldigt hårt för att på så vis få fram en så neutral vodka som möjligt. Resultatet är en otrolig ren och fin premium vodka som kan mäta sig med de bästa på marknaden.

Bottles-bg-five.jpeg
spill_kaffelik.jpeg
Spritdryck. 40%

Spritdryck är vår neutrala vodka på 40% som är destillerad med cirka 100 plattor för att uppnå total renhet. Vi sorterar hjärtat av destillatet väldigt hårt i förhållande till andra producenter.

 

Lab Edition: Kaffelikör 20%

Kaffelikören kom till då vi såg hur mycket kaffe som slängs varje vecka i affären då de sorteras bort när vakuumet släppt i påsen. Här blandas premium kaffe med vanlig mellanrost - till en kaffelikör med Spill Spritdryck som bas.

Lab Edition: Limoncello 30%

Coop ringde oss när dom fått in ett lass fula citroner. Vi gjorde ett försök och resultatet blev en underbar limoncello, där vi använder både zest och all saft från citronerna. 

bottom of page